CURSUSSEN keramiek VOOR KINDEREN, JONGEREN EN VOLWASSENEN

Wil je zelf met klei aan de slag? Hier vind je meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

In de herfst en winter geef ik kleicursussen aan kinderen, jongeren en volwassenen in mijn atelier, Brouwersstraat 14 in Harlingen.

Iedereen is welkom, zowel beginners als gevorderden. Je bent vrij om te maken wat je wilt en wordt begeleid op je eigen niveau. Je kunt je ideeën vorm geven door te boetseren, op te kneden, te bouwen met uitgerolde platen, te draaien, te gieten of door een drukmal te gebruiken.
Je werk kleur en glazuur je met engobe, majolica, een basisglazuur of een kant en klare glazuur.
Beginners maken eerst kennis met de verschillende technieken en gaan dan aan slag met hun eigen ideeën.
Uiteraard wordt je werk gebakken en mag je het meenemen als het klaar is.

Een cursus bestaat uit 10 lessen van 2 uur (volwassenen) of 10 lessen van 1½ uur (kinderen).
De kindercursus is voor kinderen vanaf zes jaar. Jongeren tot achttien jaar kunnen kiezen voor een ‘volwassenencursus’ of een ‘kindercursus’.
Er is plaats voor 8 personen per cursus.
Het cursusgeld voor kinderen/jongeren tot achttien jaar bedraagt €60,00 (inclusief materiaal, stookkosten, limonade). Het cursusgeld voor volwassenen bedraagt €180,00 (inclusief materiaal, koffie/thee). Daarnaast betalen volwassenen stookkosten. Deze kosten zijn afhankelijk van de grootte van het werk en variëren van 1 tot 20 euro.
Wanneer je een les mist, kun je die inhalen tijdens een andere les op een andere dag, mits er plaats is.

Voor volwassenen zijn er cursussen op maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur, op dinsdag- en donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur en op dinsdag-, donderdag- en vrijdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur.

Voor kinderen zijn er cursussen op dinsdag- en donderdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur en op woensdagmiddag van 16.15 tot 17.45 uur.

Het is verstandig om kleren te dragen, die vies mogen worden en oude schoenen of rubberlaarzen, zeker als je van plan bent te gaan draaien. De kleren zijn trouwens makkelijk weer schoon te wassen. Met schoenen gaat dat minder goed.

Voor opgave van jezelf of je kind(eren) of voor meer informatie kun je contact met me opnemen.

Mits er plaats is, kun je altijd instromen, ook als de cursus al begonnen is.

INLOOPATELIER VOOR KINDEREN, JONGEREN EN VOLWASSENEN

Van half april tot aan de zomervakantie is er ‘inloopatelier’.

Je kunt dan op dinsdag of donderdag komen kleien van 9.30 tot 11.30 uur of van 14.30 tot 16.30 uur of van 19.00 tot 21.00 uur.
Je bent vrij om te maken wat je wilt en wordt begeleid op je eigen niveau.

Kinderen/jongeren tot achttien jaar betalen €8,00 en volwassenen €18,00 per keer. Deze prijzen zijn inclusief materiaal en limonade/koffie/thee. Daarnaast betaal je stookkosten. Deze kosten zijn afhankelijk van de grootte van het werk en variëren van 1 tot 20 euro.

Je kunt je per keer opgeven door contact met me op te nemen.

Lees verder onder de foto over kleifeestjes en workshops >>

KLEIFEESTJES VOOR KINDEREN/JONGEREN

Een kleifeestje is een origineel (verjaardags)feestje waarbij de kinderen/jongeren heerlijk met hun handen bezig zijn en er ook nog eens een blijvende herinnering aan over houden. 

Tijdens een kleifeestje boetseren de kinderen/jongeren een beeldje, draaien een potje op de schopschijf en beschilderen de werkjes met engobe, een soort vloeibare klei met een kleurtje. 

De werkjes moeten nu eerst minstens een week drogen. Als de werkjes droog genoeg zijn, bak ik ze in een keramiekoven op 1020°C. Dan haal ik ze door de glazuur en worden ze een tweede keer gebakken. Door de glazuur gaan de werkstukjes mooi glimmen. De werkstukjes zijn nu klaar en kunnen worden opgehaald.

Het is verstandig om kleren te dragen, die vies mogen worden en oude schoenen of rubberlaarzen. De kleren zijn trouwens makkelijk weer schoon te wassen. Met schoenen gaat dat minder goed.

Een kleifeest is voor kinderen/jongeren van zes tot achttien jaar en duurt twee uur. Er is plaats voor maximaal 8 kinderen/jongeren. De kosten zijn €60,00 + €6,00 per kind/jongere.

Voor het plannen van een kleifeest of voor meer informatie kun je contact met me opnemen.

WORKSHOPS

Je kunt bij mij ook samen met een groep vrienden, vriendinnen, familie, collega’s, enz. creatief aan de slag met klei. Gezellig samen bezig zijn met de handen. Een leuke activiteit voor een vriendinnendag, familiedag, teamuitje…

In ongeveer twee uur maken en beschilderen jullie een werkstuk, eventueel aan de hand van een thema.

Het werkstuk moet nu eerst drogen en als het droog genoeg is stook en glazuur ik het, waarna ik het een tweede keer stook. Na ongeveer drie weken is het werkstuk klaar en kunnen jullie het ophalen.

Er kunnen maximaal 10 personen meedoen. De kosten zijn €20,00 p.p. inclusief materiaal, stookkosten en thee/koffie/limonade. Heb je belangstelling, neem dan contact met me op, dan bespreken we de wensen en mogelijkheden.

Een workshop op locatie is eventueel ook mogelijk.

WORKSHOPS OP SCHOOL OF DE BSO

Iets maken van klei is leuk! Kinderen vinden het heerlijk om met klei te werken. Het is bovendien goed voor hun ontwikkeling. Werken met klei stimuleert de fijne motoriek, prikkelt de zintuigen en bevordert de creativiteit.

Daarom geef ik graag een workshop bij jou op school, in de klas of op de BSO, mits in de buurt van Harlingen. Materiaal en gereedschappen neem ik zelf mee. De kinderen krijgen een gerichte opdracht met een korte uitleg en gaan aan de slag. We kunnen over de opdracht overleggen, bijvoorbeeld een lantaarntje maken voor Kerst of iets maken voor Moederdag of iets anders dat aansluit bij de tijd van het jaar of de reguliere lessen. Het werkstuk dat de kinderen maken beschilderen ze direct met engobe, een soort klei met een kleurtje. Ik neem de werkstukken mee om ze te laten drogen in mijn atelier. Als de werkjes droog zijn, stook ik ze in een keramiekoven op 1020°C. Dan haal ik ze door de glazuur en stook ik ze een tweede keer. Door de glazuur gaan de werkstukken mooi glimmen. De kant en klare werkstukken lever ik weer af bij jou op school.

Voor alle groepen is er een workshop op maat. De workshop duurt 75 minuten.
De kosten zijn €75,00 + €6,00 per kind.
Voor het plannen van een workshop of voor meer informatie kun je contact met me opnemen.

Scroll to Top